4. narozeniny Stromokruhu Evropy

v sobotu  20. 4. 2013,  začínáme v 10:00 hod.
(za každého počasí)

Milí, velice rádi bychom Vás tímto přizvali na další setkání u Stromokruhu, jak jinak než opět pracovně-společensko-kulturně laděné. Poprvé se odkláníme od předdomluvené „soboty po Velikonocích“, neboť jsme termín ladili i s výtvarnou skupinou, která bude mít svůj prim v pravé poledne (viz níže). Děkujeme za pochopení.

Čeká nás cca dvouhodinová práce – vyhrabeme vnitřek Stromokruhu, rozhodíme nové travní semeno, oprášíme popisné cedulky u stromů, případně posbíráme odpadky. U toho všeho budeme prohlubovat přátelské sousedské vztahy přivezenými nápoji a pekáči buchet či řízků.

V pravé poledne bude ten pravý čas na umístění nového výtvarného artefaktu na území Stromokruhu  mezinárodní parta lidí zapojená do jednoho evropského projektu by ho ráda věnovala právě sem k nám. Patřičným slovním doprovodem o záměru celého dílka nás provede Majka Krajná, brněnská výtvarnice, která to má celé na triku.

Poté bude prostor – cca ve 13:00 hod  na opékání a siestu. V přátelském a družném hovoru bychom s vámi rádi otevřeli neformální debatu o dalším modelování prostoru Stromokruhu. Proto, pokud vás budou napadat již teď geniální nápady a myšlenky, prosíme, značte si je!

A jdeme do finále  v 15:00 hod se můžete těšit na divadlo jednoho herce, pro malé i velké. Pokud byste ani pak ještě neměli dost, můžete si třeba nafouknout vaši Pálavu a projet se po řece Jihlavě.

Co s sebou

Budete potřebovat jiskrnou výletní náladu, nůž a něco k němu (na opékání). Lahvinka národního či mezinárodního moku nemůže škodit, plech či talířek s nějakou laskominou také ne. O horké nápoje se postará-
me my. Tato pozvánka putuje Partnerům stromů a pár dalším kamarádům. Nebojte se i vy s sebou vzít přátele. Těm, těm i těm vřele doporučujeme pracovní rukavice, kýbl na vodu a holínky, tedy pokud si o to počasí už bude říkat. Přibalte navíc hrábě a motyku  na vyhrabávání stařiny a oko-
pání stromku. Případně nafukovací loď na jarní splav na Skřípák či plavky, a pár drobných do klobouku pro hudební a divadelní doprovod.

Okrašlování krajin vnějších i vnitřních třikrát zdar!
Těšíme se na nás a jsme rádi, že jste s námi!

za Okrašlovací spolek Ivančice
Martina a Irena

PS: Mohlo se stát, že jste z nějakého důvodu ztratili o Partnerství vašeho stromu ve Stromokruhu Evropy zájem, a je to tak v pořádku, život je pes-
trý. Jen nám to prosíme dejte vědět obratem na tento mail – je tu zástup rodin, které by o Partnersví stály, takže by mohla v rámci 4. narozenin proběhnout řádná adopce. Děkujeme.

___________________________________________________________

3. narozeniny Stromokruhu Evropy

v sobotu 14. 4. 2011,  začínáme v 10:00 hodin (za každého počasí)

Milí, velice rádi bychom Vás tímto přizvali na další setkání u Stromokruhu, jak jinak než opět pracovně-společensko-kulturně laděné:

Grant z ČEZu nevyšel, ale hlavy nevěšíme.
Loňské urputné sucho mladým stromkům dobře neudělalo, některé to ne-
zvládly a budeme je vyměňovat. Které přesně, to bude ještě napínavé, protože jaro už je sice tu, kvetou ovocné sady na svazích, ale s rašením si pupeny a lístky dole u řeky dávají na čas. Rozhodli jsme se, že Velikonoč-
ní pondělí rozhodne – jestli už budeme schopni říct, která sazenice přežila a která ne, objednáme nové stromky k přesazení, pokud to jasné nebude, necháme to na později.

V každém případě nás čeká cca dvouhodinová práce – vyhrabeme vnitřek Stromokruhu, vyplejeme prosivkový vnější chodníček, rozhodíme nové travní semeno, případně posbíráme odpadky, u toho všeho budeme prohlubovat přátelské sousedské vztahy přivezenými nápoji a pekáči bu-
chet či stejků.

Ve 12:00 hodin nás čeká polední Stromový kolový tanec, abychom našim stromkům názorně ukázali, jak se jednou budou svými korunami dotýkat sousedů po obou stranách. Touto předobědovou hodinkou nás provede sympatická dáma, která se umístila jako druhá na mistrovství ČR.

Ve 13:00 hodin bude prostor na opékání a siestu a v 15:00 hodin se mů-
žete těšit na hudební indiánskou pohádku. Pokud byste ani pak ještě neměli dost, můžete si třeba nafouknout vaši Pálavu a dopádlovat do kavárny a galerie Stříbský mlýn a cestou pozorovat bobry. Stromkům
i nám připijeme na zdraví!

Co s sebou

Budete potřebovat jiskrnou výletní náladu, nůž a něco k němu (na opé-
kání). Lahvinka národního či mezinárodního moku nemůže škodit, plech či talířek s nějakou laskominou také ne. O horké nápoje a případnou koupi sazenic se postaráme my. Tato pozvánka putuje Partnerům stromů a pár dalším kamarádům. Nebojte se i vy s sebou vzít přátele. Těm, těm i těm vřele doporučujeme pracovní rukavice, kýbl na vodu a holínky, tedy po-
kud si o to počasí už bude říkat. Přibalte navíc rýč, hrábě a motyku  na vyhrabávání stařiny a okopání stromků. Případně nafukovací loď na jarní cca 2 km splav do kavárny.

Okrašlování, kolovému tanci a divadelnímu překvapení třikrát zdar !

Těšíme se na Vás a jsme rádi, že jste s námi !

za Okrašlovací spolek Ivančice
Irena, Josef, Danka, Radim, Veronika, Aleš a Martina

POZVÁNKA NA NOVOU VÝSADBU STROMOKRUHU EVROPY

Milí,
velice rádi bychom Vás tímto přizvali na další setkání u Stromokruhu, jak jinak než opět pracovně-společensko-kulturně laděné, ale tedy především pracovně.
Čeká nás kontrola uložených pokladů u kořenů národních stromků zasazených 29.3.2009
a následné přesazení těchto pokladů ke kořenům nové, větší verze těchto národních stromů. Taktéž ošetříme zvonici ve tvaru srdce nátěrem, vnitřek Stromokruhu připravíme pro osev luční směsí, a v neposlední řadě stromkům i nám připijeme na zdraví!

To vše proběhne v sobotu  9. 4. 2011,  začínáme v 10:00 hodin.
(za každého počasí)

Budete potřebovat jiskrnou výletní náladu, nůž a něco k němu (na opékání). O horkou polévku, pití, hudbu a koupi sazenic se postaráme my. Tato pozvánka putuje Partnerům stromů a ivančické veřejnosti. Nebojte se s sebou vzít přátele. Těm, těm i těm vřele doporučujeme pracovní rukavice, kýbl na vodu a holínky, tedy pokud si o to počasí už bude říkat. Partnerům stromů navíc rýč, jejich kamarádům a veřejnosti navíc hrábě na vyhrabávání stařiny.

Prosím pozor!

Podpora zvenčí pro novou výsadbu Stromokruhu činí 7.000,-Kč. Proto vás, jednotlivé Partnery stromů, tímto žádáme o přeposlání pěněz na vaši novou sazenici v hodnotě 500,- až 3000,- Kč (budeme sázet stromy větší, sami si prosím zvolte, co váš rodinný rozpočet unese) na účet Okrašlovacího spolku Ivančice: 234722858/0300 a to prosíme do 31.března 2011.
Variabilní symbol prosíme uveďte 9411 a do zprávy pro příjemce vaše jméno a stát (př. „Zahradníkovi - Řecko“). Z vybraných peněz nakoupíme a dovezeme pro všechny Partnery sazenice, kůly a omotávky.

Okrašlování a možnému divadelnímu překvapení třikrát zdar!

Za Okrašlovací spolek Ivančice Irena, Josef, Danka, Radim, Aleš a Martina

POZVÁNKA

JARNÍ OSLAVU 1. NAROZENIN STROMOKRUHU EVROPY

spojenou s výsadbou stromořadí odstiňující stromokruh od silnice, se zavěšováním zvonu a s dlážděním místa v okolí zvoničky

Milí, rok se sešel s rokem, naše stromy nelenily a kořenily, nelenili ani loňští organizátoři a založili Okrašlovací spolek Ivančice (www.okraslovacispolekivancice.cz, okrs@volny.cz

Ten nyní křičí do vašich světů:

Přijeďte, a to v sobotu 10. dubna 2010, v 10:00 začínáme !

Budete potřebovat jiskrnou výletní náladu, holínky, krumpáč s lopatou
a kbelík. Taky nějaký ten pořádný šutrák jako střípek do dlážděné mozaiky pod zvoničkou, která vznikla v srpnu 2009 během Kovářské Epopeje. O jídlo, pití, sazenice, know-how a živou muziku se postaráme my (Okrašlovací spolek a ProKrajinu). Tato pozvánka putuje především partnerům zasazených stromů Stromokruhu, a dále přizýváme i ivan-
čickou veřejnost. Výsadbu stromořadí (cca 100 sazenic, pořádně se den předtím vyspěte:)! podpořila Nadace Partnerství.

Pokud budete mít tvůrčí náladu, můžete se zapojit do soutěže o Nej OkršFrgál (či koláč, dort…), vycházející z loga Okrašlovacího spolku Ivančice. Na tuto stromovou slavnost se také můžete hodit do gala a při-
jít v převleku Vašeho stromu !

Program narozenin:

10:00  Slovo úvodem za Okrašlovací spolek a také slovo od Nadace Partnerství

10:15 Návštěvníci odkládají do polní galerie své soutěžní OkršFrgály

Práce (rozdělena na několik stanovišť):

- sázení stromků

- chystání Srdce k vyzdvižení do zvoničky

- dláždění

Přítomní se mohou zapojit do kterékoli práce, či přecházet mezi stanovišti, debatovat, mohou se třeba i koupat nebo taky nic nedělat:

12:30 Slavnostní zavěšení Srdce – všichni zúčastnění se společným táhnutím za provaz mohou zapojit do vyzdvižení Srdce

13:00 Polévka, opékání špekáčků, začíná hrát živá muzika

13:30 Vyhlášení výsledků frgálové soutěže, poté zákusek

15:00 Divadlo? (změna programu vyhrazena)